Numărul turiştilor la nivel global a depăşit 1, 1miliarde în 2014

_80547460_80547459

Numărul turiştilor la nivel global a depăşit 1, 1miliarde în 2014

Numărul turiştilor la nivel global a depășit 1,1 miliarde în 2014, o creștere de 4,7% față de anul precedent, potrivit ONU. America și Asia a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de vizitatori internaționali. Europa a continuat să fie regiunea cea mai vizitată, în conformitate cu Barometrul Turismului Mondial.

Numărul de vizitatori din Africa sub-sahariană nu pare să fi fost afectat de izbucnirea virusului Ebola, a spus ONU. În mod similar, numărul de turiști internaționali care vizitează Orientul Mijlociu, de asemenea, pare să fi crescut, în ciuda conflictelor în unele țări din regiune.
“În ultimii ani, turismul sa dovedit a fi o activitate economică surprinzător de puternică si rezistentă, precum și un factor care contribuie fundamental la redresarea economică prin generarea de miliarde de dolari în exporturi și crearea de milioane de locuri de muncă”, a declarat secretarul denaerala al Organizația Mondială a Turismului Taleb Rifai.

În unele țări din Africa de Vest, virusul Ebola nu a reușit să reducă numărul de vizitatori în Africa Subsahariană, care a înregistrat o creștere de 3%. Europa a beneficiat de mai mult de jumătatea din totalul turiştilor la nivel global, cu țările nordice, sudice și mediteraneene obţinând cea mai mare creștere de pe continent. Numărul vizitatorilor din Europa Centrală și de Est a stagnat, în timp ce numărul turiştilor din Rusia a înregistrat un declin de 6%. America a văzut cea mai mare creştere, de 7% a numărului de turiști. Mexic a înregistrat o creștere de două cifre, iar America de Nord a înregistrat o creștere de 8%.

http://www.bbc.com/news/business-30999203

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 82