NUNTA DE CIMENT

  • 14989896Nunta de ciment

Fuziunile și preluările sunt combustibil pentru cursul acțiunilor soecietăților implicate. Fuziunea dintre cei mai mari doi producători de ciment la nivel mondial, Holcim și Lafarge a adus beneficii de asemenea și pentru concurentul german.

 

Acțiunile HeidelbergCement au urcat la începutul săptămânii acesteia la cel mai înalt nivel din octombrie 2008. Recentul impuls de preț a venit ca o veste că producătorul elvețian de ciment Holcim își va uni forțele cu concurenții francezi de la Lafarge. Prin această afacere, care este de așteptat să se finalizeze în prima jumătate a anului 2015, cel mai mare producător de ciment din lume ar putea ajunge la o cifră de afaceri anuală de 32 de miliarde de euro. Cele două companii doresc să realizeze sinergii în valoare de 1,4 miliarde de euro în primii 3 ani.

 

În scopul de a obține aprobarea autorităților antitrust prinvind poziția dominantă a noului grup LafargeHolcim, acesta intenționează să vândă active în valoare de 5 miliarde de euro în principal în Europa. Investitorii sunt etuziasmați de acest plan deoarece astfel capacitatea de producție în exces ce s-a format va putea fi rapid și ușor distribuită.

 

http://www.teleboerse.de/aktien/HeidelbergCement-baut-vor-article12618656.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 30