Nunta prinţului Harry ar putea aduce 500 de milioane de lire sterline în bugetul Marii Britanii

Prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al cincilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi actriţa Meghan Markle se vor căsători pe 19 mai, la castelul Windsor, reşedinţă regală de peste 1.000 de ani.

Potrivit estimărilor Oficiului de statistică naţional, în aprilie 2011, când fratele mai mare al lui Harry, prinţul William, s-a căsătorit cu Kate Middleton, Marea Britanie a avut cu 350.000 de turişti mai mult decât în perioada similară a anului anterior.

Specialiştii estimează un aflux de turişti asemănător în luna mai a acestui an, fapt care va aduce economiei Marii Britanii încasări de 500 de milioane de lire sterline (680 de milioane de dolari).

“Credem că aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor fi generate din turism, călătorii şi hoteluri”, a spus şeful companiei de consultanţă Brand Finance, David Haigh, pentru Reuters.

Aproximativ 150 de milioane de lire sterline vor fi generate de petrecerile şi celebrările de stradă, iar 50 de milioane de lire sterline vor fi obţinute din vânzările de produse dedicate, precum tricouri şi pălării.

Nunta va aduce şi publicitate Marii Britanii, în valoare de circa 100 de milioane de lire sterline, potrivit specialiştilor.

Oficialii din turism prevăd un an bun, mai ales că valoarea lirei sterline a scăzut din 2016, de când s-a votat desprinderea regatului din Uniunea Europeană, fapt care a dus la creşterea numărului de turişti străini şi la scăderea numărului de britanici care optau pentru vacanţe în străinătate.

VisitBritain, oficiul de turism naţional, estimează că 41,7 milioane de turişti vor vizita Marea Britanie în 2018, fapt care va genera încasări de 26,9 miliarde de lire sterline.

Prinţul Harry şi actriţa Meghan Markle şi-au anunţat logodna în noiembrie 2017 şi se vor căsători la biserica Saint George de la castelul Windsor.

Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, protestantă, va fi botezată în biserica anglicană şi va primi confirmarea înaintea căsătoriei.

Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, şi logodnica sa au apărut pentru prima dată împreună în public pe 1 decembrie 2017, cu ocazia unui eveniment caritabil care a avut loc în oraşul britanic Nottingham.

Cei doi formează un cuplu de mai mult de un an

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =