Investiții masive pentru Porsche pentru a concura cu Tesla

Nu este nici un secret faptul că Porsche urmărește să cucerească cotă de piață deținută acum de Tesla, prin lansarea unui model electric de autonomie mare, Mission E, în anul 2019. Probabil unul dintre cei mai puternici potențiali concurenți pentru Tesla, cu zeci de ani de expertiză în producție și suport din partea companiei-părinte, Volkswagen AG, producătorul auto german s-a specializat în vehicule high-performance și se pregătește să facă față efortului financiar pe care îl presupune electrificarea flotei sale de automobile.

CFO-ul Porsche, Lutz Meschke, a vorbit recent pentru Automotive News Europe despre planurile companiei de a rămâne profitabilă concomitent cu realizarea unor investiții de miliarde de euro în programul său de vehicule electrice. Astăzi Porsche investește 8000-10.000 de euro în valoare adăugată pentru un vehicul electrificat, dar aceste costuri nu vor putea fi incluse în preț. Clientul pur și simplu nu va accepta, dimpotrivă, în anumite părți din lume există încă o reticență ridicată față de aceste vehicule, a declarat Meschke în interviul său.

Pe măsură ce Porsche urmărește să investească peste 3 miliarde de euro în dezvoltarea de vehicule electrice și hibride de tip plug-in, producătorul auto va continua să construiască și motoare cu combustie internă în paralel și va implementa măsuri de reducere a costurilor la nivelul întregii companii pentru a-și păstra marja de profit. Iar Meschke spune că acest lucru reprezintă un efort substanțial pentru companie.

Porsche admits EV investment to take on Tesla is an “enormous burden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =