Nvidia anunță GeForce RTX 2080 Ti, 2080 și 2070, cu prețuri de la 500 de dolari

După luni de zile în care au circulat numeroase zvonuri, cel mai recent GPU dezvoltat de nVidia pentru lumea gamingului a fost dezvăluit. Recent compania a ridicat vălul de pe GeForce RTX 2080 Ti, 2080 și 2070. Cu prețuri care pornesc de la 500 de dolari, ele vor începe să fie livrate începând cu luna septembrie.

Plăcile grafice GeForce RTX se bazează pe ceea ce nVidia numește noua sa arhitectură “Turing”, care este construită în așa fel încât să accelereze operațiunile de urmărire a razelor în timp real, pentru a produce efecte luminoase și umbre mai realiste în jocuri.

Gama GeForce RTX GPU urmează o ierarhie similară cu seria anterioară din seria 10. Toate plăcile grafice din seria GeForce RTX oferă de asemenea suport hardware pentru conectorul VirtualLink VR, care este conceput pentru noua generație de căști cu realitate virtuală. Se pare că toate GPU-urile de la nVidia care poartă emblema “Founder`s Edition” vor include un port USB-C pe lângă DisplayPort sau HDMI.

Plăcile grafice axate pe grafică profesională, cele din seria Quadro RTX au fost și ele acum câteva zile, ele oferind de asemenea suport pentru conectorul VirtualLink. nVidia spune că noile GPU-uri din seria GeForce RTX vor include tehnologii noi și îmbunătățite pentru performanțe de top în aplicații VR, cum ar fi “Variable Rate Shading, Multi-View Rendering și Audio de la VRWorks”.

Precomenzile pentru plăcile GeForce RTX Founder`s Edition de la nVidia au luat deja startul, în timp ce 2080 Ti și 2080 sunt de așteptat să fie livrate începând cu data de 20 septembrie, în schimb data de lansare pentru 2070 nu a fost precizată oficial.

https://www.roadtovr.com/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-2070-price-release-date-announcement-virtuallink/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 27