Nvidia prezintă un calculator de mașină

5bdce508cef60192182b821a2df08b62
Este oare acesta startul pentru automobilele fără șofer? La târgul de electronice de la Las Vegas specialistul în cipuri, Nvidia, cunoscută până acum publicului larg pentru cipurile sale grafice, a prezentat un nou supercomputer.

Producătorul de cipuri Nvidia a prezentat la târgul de electronice CES un computer compact de mare performanță, care ar putea facilita pentru constructorii de automobile dezvoltarea de mașini fără șofer.

Nvidia Drive PX nu este mai mare decât o cutie cu alimente și are puterea de procesare a 150 de laptop-uri MacBook Pro, spune Jen-Hsun Huang, șeful și confondatorul Nvidia, la târgul de la Las Vegas. Împreună cu numeroase camere și ecrane din jur, pe viitor automobilele vor putea să perceapă mediul lor înconjurător și vor putea să îl înțeleagă din ce în ce mai bine.


Dar pentru a putea procesa cantitatea mare de date provenită de la senzori și camere video, producătorii de automobile au nevoie de computere performante. Această putere de procesare este necesară pentru ca situațiile de trafic să poată fi analizate în descurs de fracțiuni de secundă și de asemenea automobilul să fie capabil să răspundă în timp util.


Cu ajutorul Drive PX automobilele vor putea pe viitor de exemplu să găsească locuri de parcare într-o parcare foarte aglomerată și apoi să se parcheze singure în acele locuri de parcare. Mai târziu mașina poate să se conducă singură înapoi către șofer, după ce acesta și-a folosit smartphone-ul pentru a semnaliza că are nevoie de mașină.


http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nvidia-praesentiert-Pkw-Rechner-article16692136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 49