NXP vinde o divizie către chinezi

00397b918f41c6ebd9afd8976af18a31

Producătorul olandez de semiconductori, NXP Semiconductors, vinde o altă ramură a afacerii sale către o firmă chineză de investiții. Tranzacția ar trebui să se încheie în primul trimestru din anul 2017.

Producătorul olandez de cipuri, NXP, vinde afacerea sa standard cu semiconductori pentru suma de 2,75 de miliarde de dolari către investitori financiari chinezi. O înțelegere corespunzătoare a fost încheiată cu un consorțiu format din firmele Jianaguang Asset Management și Wise Road Capital, anunță NXP. Divizia deține 11.000 de angajați și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de dolari, ea producând în majoritate semiconductori pentru automobile, computere sau electrocasnice.

După preluare, ea va fi condusă ca și companie independentă cu numele de “Nexperia”, cu sediul în Nijmegen, localitate olandeză. Tranzația ar trebui să fie încheiată după ce se va primi acordul necesar al autorităților, așteptat să sosească în primul trimestru al anului viitor.

NXP, companie ce a pornit de sub gigantul electronicelor de consum, Philips, a devenit anul trecut un furnizor de top pentru industria auto printr-o preluare de 12 miliarde de dolari a rivalului Freescale. Firmele chinezești au fost în căutare de companii de tehnologie din străinătate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/NXP-verkauft-Sparte-an-Chinesen-article17937561.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 14