O afacere înfloritoare-o florărie concept

Florile au cucerit-o pe Anita Moldovan, o tânără de 26 de ani, care a dezvoltat o afacere prosperă din lumea fascinantă a buchetelor. Totul a început în urmă cu cinci ani, când era studentă la Administrarea Afacerilor și se visa o viitoare angajată model, într-o bancă sau o corporație.

Inspirată totuși de călătoriile făcute, Anita a gândit împreună cu mama ei un business altfel. O afacere în care au investit 50.000 de euro, bani proveniți dintr-un împrumut. Au pornit de la ideea unei florării concept atelier, unde clienții să-și poată alege florile proaspete din vase și să le fie create pe loc aranjamente sau buchete.

După cinci ani, brandul a atins o cifră de afaceri de aproape 500.000 de euro, iar florăria are 8 angajați. Până să ajungă aici însă, Anita a muncit și a învățat din greșeli. La început a făcut un import prea mare și a fost nevoită să ofere clienților flori drept cadou. Treptat și-a făcut un caiet în care scria cât poate fi păstrat proaspăt un trandafir și cum se comportă în vase.

Tânăra povestește că mergea la primele ore ale dimineții pentru a lua marfă din depozite și că au fost momente în care a vrut să renunțe, pentru că nu mai avea timp de nimic și nu se mai putea bucura de sărbători. De fiecare dată a fost însă impulsionată de mama ei.

Anita spune că unii prieteni nu au înțeles de ce ar vrea să fie florăreasă, dar ea le-a explicat că și-a dezvoltat o relație de prietenie cu clienții, pe care îi servește cu bomboane și chiar stau la o cafea.

Pentru că au pus accentul pe calitate, Anita și mama ei au decis să facă importuri din Ecuador, Olanda, Kenya și Columbia. Până să obțină însă contractele dorite, tânăra s-a lovit de uși închise, pentru că în străinătate românii nu erau priviți cu seriozitate.

Anita visează ca brandul ei să devină internațional, iar pentru a fi în pas cu noutățile din domeniu, merge la târgurile din marile capitale ale lumii. Ea spune că este mereu în căutare de “extraordinar” pentru a vedea emoția clienților și bucuria de a dărui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32