O amendă afectează profitul Qualcomm

Cipurile Qualcomm echipează tot mai multe smartphone-uri. Rezultatul a fost influențat corespunzător. O curte arbitrară din SUA este responsabilă de acest lucru.

Concernul Qualcomm producător de semiconductori a câștigat semnificativ mai puțin în al doilea trimestru din anul acesta. Motivul pentru scăderea spectaculoasă de profit este obligația de a achita o compensație către Blackberry în valoare de milioane de dolari, ca urmare a unui acord de licență. Ajustat în fața costurilor extraordinare, profitul companiei americane a depășit așteptările.

În timp ce vânzările au scăzut de la 5,6 miliarde la fix 5 miliarde, profitul a scăzut cu peste o treime la 749 milioane de dolari. Fiecare acțiune a adus un profit de 0,50 dolari pentru companie (anul precedent 0,78 dolari). Ajustat, profitul s-a situat la 1,34 dolari, în timp ce analiștii se așteptau la doar 1,19 dolari.

O curte de arbitraj a decis săptămâna trecută că, Qualcomm trebuie să plătească o compensație de milioane de dolari către Blackberry. Compania a estimat că această compensație a afectat rezultatul cu aproximativ 974 milioane de dolari.

Pentru trimestrul al treilea Qualcomm se așteaptă la vânzări între 5,3 și 6,1 miliarde de dolari. Profitul ar trebui să atingă între 0,67 dolari și 0,92 dolari pe acțiune. Preluarea NXP Semiconductor pentru suma de 39 de miliarde de dolari se dorește a fi finalizată până la finalul acestui an.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Strafe-laesst-Qualcomm-Gewinn-einbrechen-article19800264.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 74