O aplicație AR care chiar ne place

Copii din ziua de azi vor mai mult de la tehnologiile sociale decât să vadă ceva nou – ei vor să aibe căi noi de a se vedea pe sine. Realitatea augmentată de pe Snap sau Instagram transformă utilizatorii în caței, zâne, monștri, Wonder Woman și alte fel și fel de posibilități. Ca și cum ar exista în jurul nostru o lume vibrantă dar invizibilă pe care smartphone-ul are posibilitatea de a o vedea.

Din păcate, nu suntem mari fani ai selfie-urilor și multe din utilizările ARKit de la Apple, care are ca scop răspândirea pe scară largă a acestei tehnologii, sunt relativ plictisitoare. Folosind AR doar pentru a încerca mobilă nouă sau opere de artă pentru apartament ne face să credem că utilizatorii de AR sunt consumatori plicticoși.

În timp ce Snap sau Facebook ne încurajează să luăm cu noi un prieten pentru a ne transforma împreună în ceva greu de recunoscut, această aplicație AR ne obscurizează complet, transformând mediul înconjurător în opere de artă. Aplicația se numește Dumb Fun și poate transforma mediul înconjurător într-un peisaj plin de flori, plin de buchete bogate de orhidee, în imagini cu ferestre din Microsoft Word și caractere ciudate sau scenarii horror.

Straturile suprapuse sunt separate în patru capitole, fiecare cu un set diferit de teme. Patru teme sunt gratuite, suma de 4$ deblochează restul doisprezece. Dar termenul de “temă” este destul de generos pentru felul în care arată, adică cel puțin pe jurnaliștii de la Gizmodo i-a impresionat în special lipsa de sens a imaginilor. Este un deliciu pur estetic.

https://gizmodo.com/holy-crap-an-ar-app-i-actually-like-1823046647

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2