O argentiniană și un japonez au câștigat finala Mondialului de Tangou din Buenos Aires-video

 

O pereche de dansatori formată dintr-o argentiniană și un japonez s-au impus miercuri seară în finala Mondialului de Tangou din Buenos Aires, care s-a desfășurat la arena Luna Park, din capitala Argentinei, relatează EFE.

Axel Arakaki și Agostina Tarchini, care au reprezentat provincia argentiniană Santiago del Estero, s-au impus la categoria “Tango escenario” care îmbină virtuozitatea tehnică cu mișcarea coregrafică în fața a 20 de perechi care au ajuns în finală.

Anul trecut, campionii la “Tango escenario” au fost Hugo Mastrolorenzo și Agustina Vignau, ambii din provincia Buenos Aires. Este vorba de un gen mai teatral, mai sofisticat și care implică mișcări senzuale.

Marți s-a disputat tot pe arena din Luna Park, finala la categoria “Tango de salon”, care privilegiază un stil mai clasic al acestui dans originar din Argentina și care a fost câștigat de cuplul Germán Ballejo și Magdalena Gutiérrez, din Buenos Aires.

În cadrul celei de-a 19-a ediții a “Tango Buenos Aires Festival y Mondial 2017”, care s-a deșfășurat în perioada 10-23 august, au fost oferite numeroase reprezentații de dans și spectacole la care au participat 937 de artiști.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 72