O autoritate de mediu din SUA a depistat un nou caz de “motoare trucate”, la Audi, pacaleala cu volanul

audi-a4-standard-spec-1-xlarge-large_transrwyeuu_h0zbkyvljoo6zlkymapkpjdhylnv9ax6_too
O autoritate de mediu din California, Statele Unite ale Americii Statele, a depistat, în vară, pe un autovehicul cu motor V6 al producătorului Audi un alt soft care permite manipularea emisiilor poluante în momentul în care mașina se află pe bancul de probe, relatează agenția EFE.

Conform publicației “Bild am Sonntag”, care nu citează sursele, filiala grupului auto german Volkswagen (VW) a utilizat acest soft de câțiva ani în Europa pentru a modifica valoarea emisiilor de CO2 la modele cu motor diesel sau pe benzină.

“Bild am Sonntag” menționează că anumite modele ale Audi depistează, prin recunoaștea unghiului de rotație, dacă autovehiculul se află pe bancul de probe sau circulă real.

În cazul în care volanul nu se mișcă după pornirea mașinii, se activează un program pentru motor, ce reduce emisiile de CO2.

În schimb, dacă șoferul învârte de volan, acest program se dezactivează și mașina funcționează cu un alt program, cu un consuma mai mare de combustibil, și, ca atare, și mai multe emisii de CO2.

Printre autovehiculele afectate se numără modelele echipate cu transmisie automată AL 551, precum A6, A8 și Q5. Audi încorporează, de obicei, acest “schimb automat” pe mașinile cu motoare puternice. În jur de 100.000 de autovehicule au fost echipate cu AL 551.

Conform informațiilor “Bild amd Sonntag”, Audi a renunțat la utilizarea acestui soft în mai 2016, cu puțin înainte ca autoritatea de mediu din SUA să descopere “manipularea emisiilor” pe un model mai vechi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2