O bancă cere 180 de milioane de euro de la foști directori

80266401

Băncile plătesc de regulă amenzi mari pentru încălcarea unor prevederi legale. Dar rar se întâmplă ca directorii să fie trași la răspundere pentru pagubele aduse instituției. Hypovereinsbank vrea acum să primească compensații pentru acuzațiile de evaziune fiscală cu care are de-a face.

Hypovereinsbank a dat în judecată trei foști membri ai consiliului de directori pentru suma de 180 de milioane de euro, datorită faptului că a fost nevoită să achite amenzi pentru practicarea de activități dubioase de tranzacționare de acțiuni, spune un raport din presă. Consiliul de supraveghere acuză cei trei manageri de încălcarea obligațiilor lor, pentru că ei nu ar fi oprit între anii 2005 și 2008 așa-numitele tranzacții Cum-Ex cu acțiuni, raportează Handelsblatt citând informații din cercuri apropiate consiliului. Banca nu a dorit să comenteze raportul.

În cazul tranzacțiilor Cum-Ex, hârtiile de valoare a companiilor listate la bursă erau transferate înainte și înapoi între diferite părți, în preajma zilei de achitare a dividendelor. Ca urmare, au fost eliberate mai multe certificate false de impozit pe venituri din activități de capital, care nu au fost achitate niciodată. Statul ar fi suferit prejudicii de miliarde prin aceste activități pe care le-au practicat și alții. Portița legală care permitea astfel de activități ar fi fost eliminată în anul 2012.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bank-fordert-180-Millionen-Euro-von-Ex-Chefs-article18635371.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 70