O bancă chineză împrumută 400 de miliarde de euro

7663078

O bancă din China vrea ca printr-un potop de bani să sprijine agricultura, turismul dar și proiecte autohtone de protecție a mediului. Banca de Dezvoltare Agricolă speră ca milioane de chinezi să scape de sărăcie.

O bancă chineză vrea să se implice în lupta împotriva sărăciei cu credite în volum de peste 400 de miliarde de euro. Banca de Dezvoltare Agricolă a lansat un program de credit pentru perioada de până la finalul anului 2020, confirmă agențiile naționale de presă.

Peste o treime din bani sunt prevăzuți a fi investiți în proiecte de infrastructură în regiuni din mediul rural. O altă treime ar trebui să meargă către întreprinderile agricole. La acestea se mai adaugă credite pentru relocarea oamenilor care trăiesc sub pragul sărăciei, pentru turism, proiecte de protecție a mediului și stagii de formare, după cum raportează agenția de știri Xinhua.

În China trăiesc aproximativ 70 de milioane de oameni sub limita sărăciei. Guvernul de la Beijing a anunțat în luna octombrie că vrea să elimine complet sărăcia din țară până în anul 2020. De la reformele economice din 1978 peste 800 de milioane de oameni din țară au fost eliberați de starea de sărăcie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesische-Bank-verleiht-400-Milliarden-Euro-article17749651.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 58