O BANCA GERMANA SE VREA ACTIONAR IN FOTBAL

48665632

Banca germană, implicare la BVB?
Creșterea din Sdax aduce acțiunile BVB în atenție pe piețele bursiere. Deutsche Bank vrea să se implice la clubul de fotbal Borussia Dortmund. Comitetul director revizuiește acum această acțiune.

Deutsche Bank crește pe moment, dar nu se aruncă brusc în afaceri noi. Consiliul de administrație al Deutsche Bank a decis, în unanimitate, după un lung proces de revizuire, ca în acest moment să nu ia nici un fel de acțiune privind clubul din Budesliga, Borussia Dortmund. Declarația aparține unui purtător de cuvânt al instituției. Nu există însă informații cu privire la motivele acestei decizii.

Speculațiile despre o posibilă implicare circulă de câteva zile. Revista Bilanz a raportat că se vorbește inițial de o participațiune de 10%. Negocierile au fost ținute de către CEO-ul BVB, Hans-Joachim Watzke, de către co-CEO-ul Deutsche Bank, Juergen Fitschen și de către membrul board-ului privat bancar, Rainer Neske. Ideea apartine președintelui board-ului de supraveghere, Paul Achleitner.

Borussia Dorrtmund este un club de fotbal din prima ligă de fotbal din Germania și este, până în prezent, singurul club de fotbal din Germania care este listat la bursă. Iar un motiv în plus pentru interesul sporit față de club ar putea fi faptul că, din 23 iunie clubul de fotbal va intra în SDax. În acest indice sunt prezente companii mai mici, așa-numitele Small Caps. De asemenea, include 30 de întreprinderi din urma DAX, alte 50 din urma M-DAX și prin urmare, este considerată a treia ligă pe piața de valori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-laesst-Finger-vom-BVB-article12977926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =