O călătorie într-o mașină electrică din Olanda către Australia

Ce faci atunci când anul pe care l-ai planificat pentru călătoria ta în jurul lumii într-un automobil electric se transformă în doi ani de zile și tu încă nu ai ajuns la destinație?

Dacă ți-ai propus o călătorie atât de ambițioasă, te va ajuta să ai un nume atât de capricios precum Wiebe Wakker. El este olandezul care s-a angajat să ducă la bun sfârșit aventura într-un Volkswagen Jetta Sportwagen, ce a fost convertit pentru a rula pe baterii. El va conduce aproape 100.000 de kilometri pentru a ajunge din Olanda în Australia.

El este de asemenea dependent de donații și daruri din partea publicului care îi urmărește călătoria dar și din partea oamenilor pe care îi cunoaște pe drum și care îi oferă alimente, adăpost și îi încarcă bateriile. La propriu. Este un plan aventuros, mai mult decât sigur.

Găsirea de sponsori doritori să îți susțină o astfel de călătorie îți va determina ruta pe care să o urmezi, ceea ce explică de ce el a luat-o către Italia după ce a părăsit Olanda și apoi s-a întors până în nordul Norvegiei, apoi a luat-o către Iran și a traversat Marea Arabiei.

Acum câteva săptămâni Wakker susține că a fost prima persoană din lume care a călătorit prin toată republica Myanmar (fosta Burma) într-un automobil electric. Până acum, el a reușit să ajungă la jumătate din turul în jurul lumii, dar Wakker a descoperit că îi va lua ceva timp să își croiască drum prin lanțul masiv de insule care formează Indonesia, pe drumul său către Australia. Pe data de 8 aprilie el avea petrecute 750 de zile pe drum și se afla în Lombok.

Pe cât de idilic ar suna o astfel de idee, aventura sa a fost presărată de provocări, de la călătorii costisitoare cu feribotul – peste 90 de dolari pentru o traversare cu feribotul între Java și Lombok – iar încărcatul bateriilor poate fi uneori excepțional de lent. După ce întins un cablu de încărcare peste un gard pentru a ajunge la priza din recepția unui hotel, el a fost fericit că a reușit să realizeze o încărcare de 50% peste noapte, cu un circuit de 7 amperi și 230 de volți.

Cu toate acestea, Wakker se întâlnește peste tot în lume cu personaje care gândesc la fel, care găzduiesc evenimente educaționale privind sustenabilitatea și transportul ecologic. Unele dintre lecții sunt parte dintr-o curiculă standard pentru copiii din școli, altele sunt pur și simplu inspirate din călătoria unică în care a pornit Wakker.

https://www.greencarreports.com/news/1116152_driving-a-converted-electric-car-from-holland-to-australia-relying-on-gifts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =