O companie chineză cumpără producătorul francez de cristal Baccarat, fondat în urmă cu 253 de ani

Compania chineză de investiţii Fortune Fountain Capital Ltd cumpără o participaţie majoritară, cu 184 de milioane de dolari, la fondul de investiţii care deţine producătorul francez de cristal Baccarat, fondat în urmă cu 253 de ani, prin decret regal, de Regele Ludovic al XV-lea, anunţă Bloomberg.

În ultimii ani, compania Baccarat a fost deţinută de Starwood Capital, care a preluat brandul de la familia Taittinger, în 2005. Compania L Catterton deţine o participaţie din 2012, iar mai puţin de 10% din cotă este pe bursă.

Baccarat este cunoscută pentru paharele de şampanie care costă 990 de dolari şi candelabrele care costă mii de dolari. Compania vinde, de asemenea, scaune de cristal în valoare de 5.000 de dolari.

Printre cele mai apreciate obiecte lucrate se numără balustrada de cristal de la Palatul Dolmabahce din Instanbul. Câteva piese Baccarat sunt expuse la Luvru.

Vânzările anuale au scăzut în ultimii patru ani şi au ajuns la 148,3 milioane de euro în 2016. Baccarat a avut un profit de 3,2 milioane de euro anul trecut, iar înainte de acest an a fost neprofitabilă cinci din şapte ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5