O companie germană ar fi furnizat în mod ilegal arme în Irak

sig-sauer-540x304

O companie germană ar fi furnizat în mod ilegal arme în Irak
Producătorul de arme Sig Sauer se presupune că a exportat mii de arme către Irak, prin Columbia. Nu este clar motivul pentru care compania nu a cerut pentru acest lucru nici un fel de autorizație.

Compania Sig Sauer de la Eckernförde ar fi livrat mii de arme în războiul civil din Irak. Conform informațiilor de la Süddeutsche Zeitung, NDR și WDR, cel mai vechi producător de arme din Germania nu a solicitat aprobare din partea autorității de export din Germania. Potrivit documentelor companiei Sig Sauer armele au fost mai întâi trimise la compania soră din SUA, pe care apoi le-a vândut la un centru de prelevare al armatei SUA. În 2005 armele au ajuns prin ocol din SUA la Bagdad. Din documentele potrivit raportului, este clar că societatea Eckernförder a fost conștientă de destinația reală a armelor. Comanda s-ar fi ridicat la suma de 1,76 milioane de dolari.

Nu este clar de ce Sig Sauer nu a solicitat aprobarea pentru livrare către Irak. Alte companii au permis în acest moment furnizarea de arme către Irak, din partea guvernului federal. Conform agenției guvernamentale de cercetare, americanii știau de încălcarea legilor germane. Cu toate acestea, livrările nu au fost oprite.

Unele dintre pistoalele Sig Sauer ar fi ajuns în mâinile PKK. Grupul rebel kurd este clasificat atât de Statele Unite cât și de Uniunea Europeană ca fiind o organizație teroristă.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2014-09/waffen-sig-sauer-irak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 5