O companie lansează un proiect de acoperire a drumurilor cu panouri solare

hjj

O companie franceză a lansat un proiect de acoperire a drumurilor, inclusiv în state membre ale Uniunii Europene, cu pavaj din minipanouri solare, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

O filială a companiei franceze Bouygues SA a construit panouri fotovoltaice speciale pentru pavaj, acestea putând susţine greutatea camioanelor de mare tonaj. După aproape cinci ani de cercetări şi teste de laborator, compania a început deja construcţii de şosele în 100 de zone-test, urmând ca tehnologia să înceapă să fie comercializată în 2018.

“Am vrut să dăm drumurilor o întrebuinţare suplimentară”, a declarat Philippe Harelle, directorul tehnologic al firmei Wattway Colas SA, deţinută de grupul Bouygues.

“Câmpurile pe care sunt panouri fotovoltaice pot fi folosite pentru agricultură, în timp ce şoselele sunt libere”, a explicat Harelle.

O stradă a fost acoperită deja cu panouri solare în satul francez Tourouvre. Proiecte similare sunt prevăzute în state ale Uniunii Europene, precum şi în Canada, Statele Unite, în ţări africane şi în Japonia.

 

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-24/solar-panel-roads-to-be-built-across-four-continents-next-year

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 61