O faimoasă biserică din secolul al IV-lea din Israel e redeschisă la aproape doi ani după ce a fost incendiată

O faimoasă biserică din secolul al IV-lea, situată în nordul Israelului, a fost redeschisă oficial duminică, la aproape doi ani după ce a fost incendiată de doi extremiști evrei, relatează DPA.

Lăcașul de cult romano-catolic ”Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor”, amplasat în orășelul israelian Tabgha, pe malul nord-vestic al Mării Galileii, este o destinație majoră pentru turiștii și pelerinii creștini.

“Suntem toți egali în fața lui Dumnezeu și egali în fața legii”, a declarat președintele israelian Reuven Rivlin la ceremonia de inaugurare. “Susținem libertatea religioasă, deoarece, ca popor, știm foarte bine ce înseamnă să suferi din cauza persecuției religioase”, a subliniat acesta.

Doi extremiști evrei au fost puși sub acuzare în iulie 2015, la o lună după incendierea bisericii, al cărei atrium a fost puternic deteriorat.

Biserica este ridicată pe locul unde se crede că Iisus a înfăptuit un miracol, hrănind 5.000 de oameni cu cinci pâini și doi pești, iar podeaua sa conține un mozaic care amintește de acest moment.

Israelul a contribuit cu circa 394.000 de dolari la reconstrucție, însă suma a fost mai mică decât s-a sperat, a declarat Heinz Thiel, secretarul general al Asociației Germane din Țara Sfântă, în proprietatea căreia se află biserica. “După aproximativ opt luni de renovări, atriumul și intrarea în biserică sunt în sfârșit accesibile din nou vizitatorilor din întreaga lume”, a precizat Thiel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 24 =