O femeie devenită celebră pe internet după ce a arătat degetul către coloana lui Trump a fost concediată

O femeie care a arătat degetul mijlociu către coloana oficială a președintelui american Donald Trump, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe lângă aceasta a declarat luni că a fost concediată pentru gestul ei, relatează marți DPA.

Gestul de revoltă al lui Juli Briskman a fost fotografiat de un fotoreporter care călătorea împreună cu Trump atunci când președintele a părăsit terenul de golf din Sterling, Virginia, la 28 octombrie.

“L-am văzut trecând și a început să-mi fiarbă sângele în vene… numai o treime din Puerto Rico are curent electric. Și l-am văzut că din nou este la terenul de golf”, a declarat Briskman, în vârstă de 50 de ani, pentru Huffington Post.

Imaginea a devenit virală în ziua următoare după ce a fost postată pe Twitter.

Juli Briskman, analist de marketing, a folosit apoi imaginea ca fotografie de profil pentru conturile ei de pe Facebook și Twitter și și-a anunțat angajatorul, Akima LLC, care supervizează contracte guvernamentale, despre mediatizarea de care a beneficiat gestul ei pe internet.

Compania a concediat-o pe femeie, mama a doi copii, la numai trei zile după incident, afirmând că a încălcat politicile sale privind social media și este posibil să fi afectat reputația profesională a Akima.

Juli Briskman a declarat că a anunțat compania că paginile ei de social media nu menționează angajatorul ei, iar incidentul s-a produs în timpul ei liber.

Statul Virginia dispune însă de legi care le permit companiilor din domeniul privat să concedieze oameni aproape din orice motiv, notează DPA.

Akima nu a răspuns solicitării Washington Post de a comenta informația, iar site-ul său a căzut luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =