O firmă de fracking trebui să plătească despăgubiri

61495804

Timp de ani de zile a existat o dispută între producătorii americani de gaze naturale și două familii din statul federal american Pennsylvania, care a ajuns într-un final la o concluzie. Rezultatul procedurii legale ar putea reprezenta un precedent.

Un producător american de gaze naturale trebuie să plătească pentru două familii din Statele Unite ale Americii despăgubiri în valoare de peste patru milioane de dolari. Acest lucru a fsot decis de o curte din Scranton, aflat în statul federal american Pennsylvania. Juriul a găsit firma Cabot Oil & Gas ca fiind vinovată de poluarea apei din solul ținutului Susquehanna, prin utilizarea controversatei metode de fracking, care presupune forarea în straturi de rocă aflate la mare adâncime.

Ambele familii ce locuiesc acolo au dat în judecată compania Cabot în anul 2009, după ce s-a descoperit un nivel neobișnuit de mare de gaz metan în apa potabilă. Firma a pretins mereu că au existat probleme dintotdeauna, înainte ca forajul să fie demarat, după cum raportează ziarul local Scranton Times. Reclamantul principat, Scott Ely, a declarat că a fost o luptă dură și o bătălie împotriva unei companii de multe milioane de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fracking-Firma-muss-Entschaedigung-zahlen-article17194521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =