O fundatie care sustine designul si inovatia, mosteneste o mare parte din averea fonadatorului IKEA, nu copii acestuia

Potrivit Bloomberg, mare parte a moştenirii lui Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, evaluată la 54 de miliarde de euro va ajunge la o fundaţie germană şi nu în conturile sale bancare, relatează online ziarul spaniol ABC.

Ingvar Kamprad era unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei graţie imperiului său de mobilă pentru toate buzunarele şi uşor de asamblat. Decesul său, survenit în urmă cu câteva săptămâni, a lăsat fără stăpân o avere de 54 de miliarde de euro care va ajunge în mare parte la o fundaţie germană.

Omul de afaceri suedez avea patru copii din cele două căsătorii ale sale: o fiică, Annika, adoptată împreună cu prima lui soţie; şi trei fii, Peter, Jonas şi Mathias, din cea de-a doua căsătorie.

Cu toate acestea, potrivit Bloomberg, niciunul dintre cei patru nu va primi o sumă cu multe zerouri. Marea parte a averii lui Kamprad va merge la Stichting Ingka Foundation, o organizaţie germană care susţine inovaţia şi design-ul.

Înfiinţată de însuşi Kamprad în anii ’80, fundaţia nu s-a aflat niciodată sub controlul familiei sale. De fapt, membrilor familiei le este strict interzis să facă parte din consiliul administrativ.

Ingvar Kamprad a creat Ikea în 1943, când la doar 17 ani vindea replici de masă de bucătărie ale unchiului său. Încercând să introducă o masă în portbagajul maşinii, el a fost nevoit să-i demonteze picioarele. O idee revoluţionară care a stat la baza unui imperiu de peste 300 de magazine, repartizate în 28 de ţări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =