O greșeală de IT conduce la tranzacții dublate

59905658-1-

O greșeală tehnică a condus la multe tranzacții dublate ale clienților Casei de Economii Germane. Cine a folosit pe data de 22 martie anul acesta cardul său de credit pentru retragere de numerar sau pentru plăți a cheltuit involuntar de două ori aceeași sumă. Persoanele responsabile promit rezolvarea situației.

Clienții Sparkasse s-au confruntat recent cu o dublare a tranzacțiilor efectuate prin intermediul cardurilor de credit, datorită unei erori tehnice. Un purtător de cuvânt al Asociației Caselor Germane de Economii a declarat că problema se găsește în sistemul de prelucrare al datelor și că și alte instituții financiare au fost afectate. Casele de Economii au analizat eroarea împreună cu Asociația Sectorului Bancar German.

Hessischen Landesbank (Helaba) a întâmpinat această problemă la plățile efectuate pe data de 22 martie prin intermediul unui card de credit și confirmate prin tastarea unui cod PIN. În medie, sumele dublate s-au ridicat la suma de 70 de euro. Între timp problema a fost identificată și se lucrează la o soluție. Clienții își vor primi sumele dublate înapoi în următoarele zile și vor putea să își utilizeze din nou cardurile de credit fără nici un fel de griji.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IT-Fehler-fuehrt-zu-doppelten-Abbuchungen-article17342381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10