O legendă a rockului din Italia pretinde că la un concert al său s-au vândut cele mai multe bilete

Italian singer Vasco Rossi poses as he arrives at the Ferrari Park in Modena, Italy, 01 July 2017. More than 200,000 fans are expect to attend the event.
ANSA/ALESSANDRO DI MEO

Vasco Rossi, o legendă a rockului din Italia, aproape necunoscută însă restului lumii, susține că un concert al său a doborât recordul mondial pentru cele mai multe bilete vândute, atrăgând circa 220.000 de persoane, informează duminică DPA.

Rossi, 65 de ani, a susținut sâmbătă seara un concert în aer liber la Modena, în apropiere de localitatea sa natală, Zocca, pentru a sărbători 40 de ani de la lansarea primului său single. De atunci, artistul a lansat 29 de albume și a vândut peste 30 de milioane de copii ale înregistrărilor sale.

“Bine ați venit la concertul fără sfârșit! Bine ați venit într-o legendă, la un record mondial!”, a declarat rockerul în deschiderea spectacolului, după ce a survolat cu un elicopter mulțimea venită să-l asculte.

Recordul anterior pentru cel mai mare număr de bilete vândute la un singur concert a fost de 198.000, la un spectacol al formației norvegiene A-ha, desfășurat în 1991 pe stadionul Maracana din Rio. Cartea Recordurilor nu a certificat încă dacă Rossi a doborât acest record.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, pentru a sărbători cei 40 de ani de carieră, rockerul italian a cântat patruzeci de melodii, timp de trei ore și jumătate, pe o scenă de 130 de metri. Spectacolul a fost difuzat în direct de televiziunea publică RAI și a ținut prima pagină a majorității ziarelor din Italia.

 

http://www.corriere.it/spettacoli/17_luglio_02/concerto-modena-vasco-rossi-folla-220ooo-non-abbiate-paura-c3124d6a-5ea8-11e7-a166-a251b30d0494.shtml?refresh_ce-cp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 24 =