O mașină electrică ce se încarcă în doar 9 minute

Dacă competiția stimulează inovația, atunci o piață aglomerată cu vehicule electrice (EV) ar fi poate cea mai bună cale de a proteja mediul înconjurător. Unul dintre cei mai recenți competitori care au intrat pe piață, Henrik Fisker, a anunțat o nouă mașină electrică, care ar putea instiga lumea la inovație și la noul val de vehicule electrice sexy și extrem de performante.

EMotion, sora de lux a modelului de masă anunțat recent, prezintă o autonomie teoretică de 643 de kilometri, o îmbunătățire deloc nesemnificativă față de autonomia Model S de la Tesla, care poate parcurge maxim 563 de kilometri. Poate atinge o viteză maximă de 259 de km/h și poate fi încărcată la capacitate maximă în doar nouă minute, ceea ce pune o presiune serioasă pe concurentul Tesla.

Chiar dacă anumite detalii, precum prețul vehiculului, data lansării, capacitățile de șofat autonom rămân deocamdată necunoscute, anunțul EMotion este o actualizare binevenită pentru oamenii care au așteptat cu sufletul la gură să vadă cum va arăta mașina și dacă se va compara cu design-ul lui Elon Musk.

Mașinile electrice sunt o parte extrem de importantă în lupta globală împotriva schimbărilor climative, iar eforturile câtorva producători de mașini, inclusiv Toyota sau Porsche, de a le face mai rapide, mai elegante, mai luxoase, a produs o pătrundere în sectorul supercar-urilor. Odată ce vom avea un EV care să fie gustul și pe măsura așteptărilor oricărui client, atunci putem să ne așteptăm încet ca vremea motorului cu ardere internă să apună.

https://futurism.com/teslas-original-designer-created-a-new-car-and-it-charges-in-just-9-minutes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70