O monedă virtuală făcută în glumă depășește valoarea de 2 miliarde de dolari

Creșterea spectaculoasă de curs pentru Bitcoin acoperă zone largi ale industriei criptografice. În vizorul speculatorilor se află acum o monedă virtuală bizară, care are un câine drept emblemă. Fondatorii acestei monede au făcut-o dintr-o simplă glumă.

Agitația creată în jurul monedelor digitale atinge în prezent forme bizare. Cel mai recent exemplu este reprezentat de moneda digitală numită Dogecoin, care a fost fondată cu titlu de parodie. Aceasta a atins weekendul trecut o capitalizare de piață de peste două miliarde de dolari. În urmă cu două săptămâni în urmă a fost depășit pragul de un miliard de dolari. Creatorul lui Dogecoin, Jakson Palmer, a dorit doar să facă o glumă pe seama agitației formate în ultima vreme în jurul monedelor digitale.

Inspirat de interesul tot mai puternic față de Bitcoin, Palmer, care a lucrat ani de zile pentru Adobe, a creat propria sa monedă virtuală în anul 2013. Pentru a clarifica intențiile sale satirice, el a ales numele de Dogecoin pentru moneda sa, care face referire la un popular “meme” de pe internet.

În cazul acestui “meme”, este vorba despre sute de poze cu un exemplar canin din rasa japoneză Shiba Inu. Aceste fotografii au fost apoi decorate cu text de utilizatori ai portalurilor de socializare, de obicei utilizând fontul “Comic Sans”. Aceste decorațiuni, împreună cu imaginile aferente au provocat amuzamentul a milioane de utilizatori din toată lumea. Logo-ul Dogecoin este foarte similar cu una dintre aceste imagini care a circulat pe internet, prezentând capul unui câine Shiba Inu împreună cu textul “Wow. Much coin. How money. So crypto”.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Spass-Kryptowaehrung-schon-2-Milliarden-wert-article20218951.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =