O nouă aplicație VR care ne lasă să privim în interiorul corpului uman

Mulți oameni se simt bine atunci când știu câte ceva despre corpul lor, în termeni de sănătate generală și felul cum arată din exterior. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu știm cum arătăm pe dinauntru. Ed Barton și start-up-ul său din Marea Britanie numit Curiscope speră să schimbe acest lucru cu o combinație unică de realitate virtuală și realitate augmentată. Folosind o aplicație VR de anatomie și un tricou produs de companie, numit Virtuali-Tee, ei permit oamenilor să privească în interiorul cavității lor toracice.

Barton a explicat pentru publicația Wired că au folosit un amestec de VR sau AR pentru a realiza aceste imagini. Cu ajutorul realității augmentate cu urmărire pozițională, experiențele VR pot fi amplasate fizic în interiorul mediului corporal. Barton și cofondatorul Curiscope, Ben Kiss, au strâns până acum aproape un milion de dolari din seed funding de la LocalGlobe, în timp ce au vândut aproape 3000 de Virtuali-Tee.

 https://youtu.be/Z19NV4wsw2M

Barton a mai precizat că prin ajutorul urmăririi poziționale s-a creat un amestec de elemente fizice și digitale și în același timp o experiență conectată mai puternic cu realitatea. El a continuat spunând că prin intermediul Virtuali-Tee, realitatea augmentată este doar interfața, iar realitatea virtuală este folosită pentru a ne transporta în alte locuri. Tehnologiile lucrează împreună aici.

Tehnologia funcționează folosind un cod QR foarte stilizat printat pe partea frontală a tricoului. Dacă se scanează codul cu aplicația corespunzătoare, atunci utilizatorul poate explora cavitatea toracică, inclusiv inima sau plămânii.

Tehnologia AR a ajuns mainstream odată cu lansarea Pokemon Go, dar aplicațiile sale au arătat că poate ajunge mult mai departe decât jocurile. De la folosirea smartphone-urilor la designul schițelor pentru vehicule, AR se dezvoltă rapid. Combinația dintre realitatea augmentată și cea virtuală ar putea să creeze nu doar o experiență cu adevărat imersivă pentru Virtuali-Tee, dar poate conduce la multe alte tehnologii noi.

https://futurism.com/new-anatomy-vr-app-lets-you-look-inside-your-own-body/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =