O nouă bancnotă de 10 lire sterline intră în circulație

După ce bancnota de 5 lire, acum și cea de 10 lire primește o nouă înfățișare din partea Băncii Angliei. Bancnotele noi sunt considerate a fi mai rezistente și mai greu de falsificat. Prezintă însă și alte caracteristici rafinate.

Bank of England a lansat în circulație o nouă bancnotă de 10 lire sterline. Pe bancnotă o putem vedea, pe lângă nelipsita regină Elizabeth a-II-a și pe scritoarea Jane Austen (“Mândrie și Prejudecată”) decedată în urmă cu peste două secole.

Peste șase miliarde debancnote au fost tipărite până acum, spune banca centrală britanică. Pe bancnota anterioară de 10 lire îl putea observa pe părintele teoriei evoluționiste, Charles Darwin. Bancnotele vechi vor mai fi acceptate doar până în primăvara anului 2018.

Noua bancnotă de 10 lire sărbătorește munca lui Jane Austens. Romanele sale se bucură astăzi de aceeași popularitate pe care au avut-o atunci când au fost lansate, spune directorul băncii centrale, Mark Carney. În cazul noii bancnote de 10 lire este vorba despre prima bancnotă din Marea Britanie care este prevăzută cu limbaj pentru persoane fără vedere.

Ea este fabricată din polimer plastic și prin urmare este mai rezistentă decât bancnotele precedente și de asemenea mai greu de falsificat. În septembrie 2016 Bank of England a mai pus în circulație o bancnotă de 5 lire fabricată tot din polimer.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Neuer-10-Pfund-Schein-ist-im-Umlauf-article20034112.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 52