O nouă desoperire in boala Alzheimer

_76097888_494401127

O nouă desoperire in boala Alzheimer
Oamenii de stiinta britanici au făcut un “pas major” în ceea ce priveşte boala Alzheimer, au dezvoltat un test de sange pentru a prezice debutul bolii.Cercetarea realizată pe 1000 de persoane a identificat un set de proteine ​​în sânge, care poate prezice începutul dementei cu o precizie de 87%. Rezultatele, publicate in Jurnalul Alzheimer si Dementa, vor fi utilizate pentru a îmbunătăți studiile pentru noi medicamente care să trateze Alzheimer. Însă, expertii au avertizat că testul nu este încă pregătit pentru cabinetele medicale.

Cercetările făcute cu scopul de a descoperii noi tratamente pentru boala Alzheimer au eşuat în 2002 și 2012, când 99,6% din studii care vizează prevenirea sau vindecarea bolii au dat greş.
Medicii cred că eşecul apare la tratarea pacienților când deja estea prea târziu şi boala a avansat foarte mult, deoarece simptomele apar în jurul valorii de un deceniu de la începutul bolii. Identificarea pacientilor la timp este una dintre prioritățile de succes în tratarea demenţei.

Grupul cercetătorilor format din oameni de ştiinşă universitarri şi din industrie, au analizat sangele a 452 de oameni sănătoși, 220 cu insuficienta renala cognitivă uşoară si 476 cu boala Alzheimer. Aceştia au reuşit în cele din urmă să descopere cu o precizie de 87% care dintre pacientii cu insuficienta renală cognitivă vor dezvolta boala Alzheimer în anul următor. 
Societatea Alzheimer confirma ca in prezent,  44 milioane de oameni la nivel global prezintă demenţă, 135 milioane vor avea această boală in 2050, dintre care 71% vor fi săraci, iar costul global pentru demenţă va fi de 600 miliarde de dolari.
http://www.bbc.com/news/health-28198510

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 70