O nouă furie împotriva Apple

imago-st-092609400037-62477424

O nouă furie împotriva Apple
Apple, compania de electronice cu sediul în SUA, are din nou vremuri grele. În primul noul iPhone se poate îndoi cu mînă, fenomen numit pe internet Bentgate, ce face ca firma să apară pe prima pagină a ziarelor, iar acum Uniunea Europeană se plânge că Apple s-a scăpat de plata impozitului pe profit în Irlanda, potrivit unui raport din presă.

Comisia Europeană consideră că grupul tehnologic american Apple a scăpat de impozit în Irlanda, potrivit unui raport dintr-un ziar, acesta fiind considerat ajutor ilegal. Acesta este rezultatul unui proces competitiv inițiat în luna iunie, raportează Financial Times. Bruxelles-ul se aștepată să prezinte în cursul zilei un raport corespunzător.

Irlanda practică un impozit pe profit la o rată redusă de 12,5%. Multe corporații mari au, prin urmare, sediul european înregistrat aici. Apple ar fi plătit chiar mai puțin de 2% către stat sub formă de impozite. Peste două decenii grupul american a beneficiat de taxe reduse în Irlanda, a declarat pentru Financial Times. Irlanda și Apple resping acuzațiile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-droht-neuer-Aerger-article13691381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14