O noua gaselnita a lui Putin de a se pune de-a curmezisul UE si SUA

ukraine-russia

Putin examinează posibilitatea interzicerii importului de automobile din UE, SUA
Rusia are în vedere interzicerea importului de automobile din UE, SUA și alte țări prin care aceasta a fost sancționată, potrivit presei locale. Cotidianul rus, Vedomosti a declarat luni, că interdicția următoare ar putea impune embargouri asupra bunurilor din Rusia. În timp ce interdicția nu ar afecta operatiunile companiilor  de producție din interiorul Rusiei, care includ multi dintre cei mai mari producători de automobile din lume.

Interdicția ar putea fi, de asemenea, extinsă la transporturi aeriene, construcții navale și alte zone ale sectorului automobilelor, Vedomosti citează un oficial guvernamental anonim. O listă cu potențialele industrii sancţionate “i-a fost deja trimisă lui Vladimir Putin”, presedintele Rusiei. Pe măsură ce situația din Ucraina de Est devine tot mai periculoasa, sancționarea continua sa se ​​accelereze.

Rusia caută surse alternative pentru importurile de produse alimentare proaspete, după ce a interzis achiziționarea de fructe proaspete, legume, carne, pește și produse lactate din UE, SUA, Norvegia, Japonia și Australia. Aproximativ 43% din alimentele totale ale Rusiei sunt importate. Astfel că, din UE, Rusia a importat anul trecut, alimente proaspete în valoare de 6,6 miliarde de euro. Din SUA, se estimează că a importat aproximativ 1 miliard de euro în alimente proaspete în 2013.
UE, între timp, încearcă să găsească modalități de a face faţă decalajului cererii pentru produsele sale proaspete, datorită faptului că piața rusă a încetat să mai fie o opțiune.

http://www.ibtimes.co.uk/russian-sanctions-could-escalate-putin-mulls-car-ban-1461570

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 45