O noua metoda de recrutare a angajatilor

Snapshot 2014-08-04 08-57-13

 

Ca si in orice domeniu si in cel al recrutarii trendul dicteaza solutia. Noul trend este in SUA, si consta in faptul ca angajatorii  sa gaseasca angajati eficienti, care sa aduca un plus de valoare in companiie lor dintre cei care doresc sa renunte la actualele locuri de munca in alte companii.

O platforma de recrutare din San Francisco, ENTELO, ofera companiilor un program prin care ii pot identifica pe acei angajati care s-au saturat de actualul lor loc de munca si vor sa isi dea demisia.

Algoritmul aplicatiei are 70 de variabile, pentru a interoga baza de date Entelo formata din 25 milioane angajati calificati – ingineri, reprezentanti de vanzari, cercetatori etc. Dupa aceasta, Entelo selecteaza  profilurile angajatilor care sunt predispusi sa renunte la jobul lor pe parametri precum vechimea la acel loc de munca si schimbarile, mesajele, actualizarile din conturile social media, precum cel de LinkedIn analizand chiar si factorii externi, precum intentia angajatorului de a face concedieri in masa.

ENTELO precizeaza ca respectivii angajati, selectati cu ajutorul aplicatiei, sunt de sase ori mai dispusi sa isi paraseasca locul de munca, in urmatoarele 120 de zile si ca, o treime dintre cei “interogati” chiar demisioneaza in perioada urmatoare.

Angajatorii trebuie sa analizeze candidatii si sa nu se bazeze pe postarea unui singur anunt de angajare, in speranta ca vor fi contactati in conditiile in care aplicatia ofera companiilor siguranta ca au abordat cei mai buni oameni dintr-un camp profesional, dispusi sa isi dea demisia.

Dar mai multe vedeti aici pe site:https://www.entelo.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 47 =