O noua nedreptate indreptata, anularea unor obligaţii fiscale care au fost stabilite abuziv de organele fiscale

FISC_ff2

Camera Deputaţilor a aprobat proiectul privind anularea unor obligaţii fiscale.
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 302 voturi “pentru”, două “împotrivă” şi o abţinere, proiectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale care au fost stabilite abuziv de organele fiscale.

Proiectul prevede anularea unor obligaţii fiscale stabilite în mod abuziv de către organele fiscale, este legat de reîncadrarea activităţii independente în activitate dependentă, în mod abuziv. Proiectul se referă şi la anularea obligaţiilor fiscale a salariaţiilor care au primit indemnizaţii de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii.

Proiectul se mai referă la persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie. O altă modificare se referă la persoanele fizice autorizate care au depăşit plafonul de venituri şi trebuia să se declare ca plătitor de TVA. Este vorba de impozite suplimentare, stabilite de Fisc, pentru cateva categorii de venituri realizate din 2012 incoace. Mare parte dintre cei vizati de legea amnistiei au avut incepand din 2012 venituri din profesii liberale si din drepturi de autor, pe care fiscul a decis sa le incadreze drept salarii. Este vorba de 665 de mii de persoane: avocati, arhitecti, medici, farmacisti, evaluatori, ziaristi.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că Ministerul Finanţelor va căuta soluţii şi pentru cei care au plătit deja obligaţiile fiscale prevăzute în proiectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale.

“Partea bună este că am găsit împreună o soluţie pentru situaţiile nefericite în care fiscul putea să aplice acele amenzi sau penalităţi. Vom vedea exact ce se întâmplă şi cu cei care au fost de bună credinţă şi au plătit obligaţiile respective;intotdeauna Ministerul de Finanţe caută şi de foarte multe ori găseşte şi soluţii la aceste probleme”, a afirmat Teodorovici.Camera Deputaţilor este for decizional.

——————————————————————————————————————————————

regular_smile….apoi daca tot o recuperat ceva banuti de la fisc badea Ion s-o  gandit sa incerce bursa…..

– Mă Ioane, eu tot văd la TV şi ascult la radio de bursă. Ce e aia bursă?

– Păi, mă Gheo, e cam greu de explicat dar, uite îţi dau un exemplu. Tu îţi cumperi o găină care îţi face nişte ouă. Din ouăle alea ies alte găini care şi alea fac ouă. Şi din ouăle alea ies alte găini care şi ele fac ouă. Şi tot aşe până la un moment dat tu ai câteva sute de capete de găini.

No, şi-atunci numa că vine o apă mare şi învolburată şi îţi ia toate găinile şi le îneacă.

Ş-apăi atunci tu imediat te gândeşti… mama mă-sii de afacere, raţe trebuia să cumpăr!

——————————————————————————————————————————————-

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 8