O nouă versiune de Android

Google prezintă primul preview al următoarei versiuni de Android și îl pune la dispoziția dezvoltatorilor, care îl pot descărca. Această nouă versiune aduce cu sine o serie de funcții practice și va arăta mai curat și mai ordonat decât versiunea actuală.

Majoritatea utilizatorilor nici nu au apucat să se bucure pentru că abia au ajuns să își instaleze versiunea actuală de Android pe dispozitivele lor, Android 7 –Nougat că cei de la Google o lansează pe următoarea. Dezvoltatorii și utilizatorii experimentați ce dețin un dispozitiv de tip Nexus sau Pixel au la dispoziție imediat primul preview, pe care îl pot descărca direct pe dispozitiv.

Pentru că cei de la Google mențin o numerotare alfabetică, înseamă că noul sistem de operare va intra în categoria “O”. De asemenea, conform tradiției sistemul va primi până la publicare și eticheta unui desert, o denumire favorită printre fani este “Oreo”. Prima previzualizare a Android O nu este destinată utilizării de zi cu zi, dar prezintă o imagine privind viitorul sistemului de operare și noile sale funcții.

Printre cele mai interesante modificări putem aminti introducerea de opțiuni noi la primirea unor notificări. În prezent utilizatorul are opțiunea de a citi o notificare sau de a o ignora. Printre altele utilizatorii vor avea posibilitatea de a afișa notificările în grupuri, pentru care pot să stabilească ei înșiși reguli. Android O permite în afară de asta ca informațiile să fie resetate sau să se șteargă singure după o anumită perioadă de timp. Sistemul poate face diferența, printre altele, dacă utilizatorul a ignorat o aplicație sau o notificare. Există diferite culori de fundal și o fereastră extinsă pentru informații care afișează mai mult conținut.

Samsung și alți producători oferă deja de ceva vreme funcții de Picture-in-Picture în interiorul unor suprafețe personalizate. La versiunea următoare utilizatorii de Android vor putea lăsa videoclipuri minimizate să ruleze în fundal, în timp ce folosesc alte aplicații.

Aplicațiile care rulează în fundal și au nevoie de curent vor putea fi restricționate în trei moduri diferite. Astfel că se va putea stabili, printre altele, exact ce actualizări să primească aplicațiile sau momentele în care acestora le este permis să stabilească locația dispozitivului. Astfel performanța acumulatorilor va fi îmbunătățită semnificativ.

La nivel optic cea mai notabilă schimbare o reprezintă meniul de setări complet regândit. Google le ordonează, printre altele, în mai puține categorii în meniu principal de setări și apoi în subgrupuri se pot vedea doar cele mai uzuale dintre acestea.

Google va introduce odată cu Android O o nouă limitare a permisiunilor pentru aplicații. Acestea vor necesita permisiunea utilizatorilor pentru a răspunde la mesaje primite. Iar utilizatorul va fi notificat despre astfel de activități ca fiind “periculoase”.

http://www.n-tv.de/technik/O-ein-neues-Android-ist-da-article19758838.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1