O oradeanca si sotul ei, vienez, de saptamina trecuta sunt vicecampioni mondiali la magie mentala (mentalism)

4

“In magie e doar divertisment, multa munca, matematica chiar, distragerea subtila a atentiei-nu vorbim de vreo stiinta a depistarii gandurilor- sa fim seriosi-e un amestec de trucuri facute cu multa inteligenta si repetitii continue”, spunea Lucca, acum un celebru magician al mintii, azi, la o conferinta de presa ce a trezit interesul intregii prese locale.

Cu show-ul lor, The Mind-Reading Revolution, romanca Anca Lucian impreuna cu sotul ei, iluzionistul Lucca Lucian, au reprezentat Austria si au castigat al doilea loc in magie mentala la al 26-lea Campionat Mondial al Magiei organizat de Federatia Internationala a Cluburilor de Magie (FISM), intre 6 si 11 iulie 2015 la Rimini, Italia. Peste 150 de concurenti din toata lumea au participat in 8 categorii ale magiei si au fost evaluati atat prin punctajul strict at unui juriu international, cat si de catre aplauzele celor 3,000 de magicieni veniti sa asiste la campionat.

03_anca_lucca

Oradea – Aflati intr-un scurt sejur la Oradea, vice-campionii mondiali in magie mentala spun ca show-ul lor “The Mind-Reading Revolution“ s-a remarcat printr-o interpretare inovativa si umoristica a iluziei clasice de citire a gandurilor spectatorilor. Cu acest show Anca si Lucca au castigat in categoria magie mentala in 2014 titlurile de campioni in Austria, vice-campioni in Germania si locul 1 in Elvetia, iar in 2015 titlul de vice-campioni mondiali. Doar dupa ani buni poti deveni un magician expiermentat, cand, ca bani, o reprezentatie la o societate, intr-un teatru, sau restaurant poate ajunge la 3-4 mii de euro. Si Anca si Lucca spuneau ca romanii dau mai usor aceasta suma decat nemtii, probabil ca e vorba de romanii care fac “mai usor” banii.

05_anca_lucca

„Atat juriul, cat si publicul au fost impresionati de imposibilitatea prezentarii noastre. A trebuit sa demonstram juriului intr-o sedinta separata o parte a metodei noastre, pentru a-i convinge ca nu am folosit masinarii electronice si nici complici in public pentru a crea iluzia de citire a gandurilor“, povesteste Lucca.

04_anca_lucca

Participarea lor la campionat si-a avut succesul si efectul scontate, prin metoda inovativa de citire a gandurilor si interactiunea originala cu publicul. Daca in majoritatea iluziilor din magia mentala se prezinta ca punct central legatura dintre cei doi protagonisti, Anca si Lucca propun o alta abordare prin emanciparea rolului femeii in magie de la asistenta la lider. Totodata, prezentarea lor s-a remarcat prin abordarea ludica a conflictelor matrimoniale, si ca urmare cererile de contracte si aparitii internationale au urmat.

9

„In decurs de cateva ore dupa participarea noastra la campionat am primit cereri de la televiziuni internationale din Europa si America de Sud, cat si de la agenti, teatre si congrese de magie. Si celebrul Magic Castle din Hollywood vrea sa ne angajeze“, a spus Lucca despre rezonanta show-ului lor.Dar cine e LUCCA si FISM vedeti dupa un zambet scurt,

—————————————————————————————————————————————-

regular_smile….Un iluzionist lucra pe un vapor.
In fiecare saptamana, dadea o reprezentatie.
De fiecare data, spectatorii erau altii, asa ca isi permitea sa faca mereu aceleasi scamatorii. Singura problema era papagalul capitanului, care, incetul cu incetul, a inceput sa priceapa care sunt trucurile. De la un moment dat, s-a apucat sa dezvaluie secretul in mijlocul fiecarei reprezentatii:
– Aaaa, uitati, nu e aceeasi palarie!
– Aaaa, uitati, florile sunt ascunse sub masa!
– Aaaa, uitati, are ascunse niste carti in maneca!
…si asa mai departe.
Iluzionistul se enerva de fiecare data, dar n-avea ce face.
La un moment dat, vaporul are un accident si se scufunda, ramanand ca supravietuitori doar iluzionistul si papagalul. Timp de cateva zile, plutind fiecare pe o scandura, s-au privit plini de dusmanie, fara sa scoata vreun cuvant. Pana la urma, papagalul zice:
– OK, ma dau batut. Unde e vaporul?

 

 

——————————————————————————————————————————————–

Despre Lucca

Iluzionistul Lucca si-a asumat ca scop sa restabileasca magia ca o forma de arta valoroasa si interactiva. Lucca isi creeaza personal toate iluziile sale devenind in 2012 si 2014 Campionul National in Magie Mentala in Austria. Mai multe informatii la http://www.lucca.at sau la http://www.facebook.com/lucca.vienna

Despre FISM

De peste 60 de ani Federatia Internationala a Cluburilor de Magie (FISM) organizeaza o data la 3 ani Campionatul Mondial de Magie. Peste 90.000 de cluburi de magie fac parte din FISM si reprezinta 50 de natiuni si peste 50.000 de membri. Mai multe informatii la http://www.fism.org

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30