O primă bancă germană face din nou afaceri cu Iranul

6f84c45cf83bd276824b98e4e9bc8383

Relațiile comerciale dintre Occident și Iran se ameliorează tot mai mult. Banca Comercială Euro-Iraniană (Eihbank) începe să efetueze plăți și transferuri. Pentru ministrul federal al economiei, Sigmar Gabriel, acest lucru este însă prea puțin.

După căderea sancțiunilor impuse Iranului, încă o bancă germană oferă servicii financiare pe această relație. De marți clienții Băncii Comerciale Euro-Iraniene (Eihbank) din Hamburg transferă din nou bani către țara musulmană sau încasează plăți din acea direcție.

Instituția pune la dispoziție o licență bancară germană, dar care aparține însă statului iranian. Cumpărătorii iranieni au fondat instituția la începutul anilor 1970, pentru a sprijini comerțul dintre Europa și Iran. Timp de cinci ani banca s-a aflat în hibernare, pentru că s-a aflat pe lista sancțiunilor. Occidentul a vrut ca prin aceste măsuri de amendare să împiedice regimul molah să construiască o bombă atomică.

Embargo-ul a afectat puternic economia iraniană. Ca urmare, mare parte din angajații Eihbank au trebuit să plece, iar averea băncii a fost înghețată. De la mijlocul lunii februarie ea este din nou conectată la sistemul internațional de plată SWIFT și astfel își poate desfășura activitatea în mod obișnuit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Erste-Bank-arbeitet-wieder-mit-dem-Iran-article17115181.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =