O replică detaliată a lunii ne va ajuta să învățăm despre sateliți naturali

Până în prezent, cea mai bună utilizare a realității augmentate a fost alergatul prin parcuri în încercarea de a prinde Pokémoni virtuali. Dar odată ce entuziasmul s-a stins în acea parte, o companie numită AstroReality a venit cu o utilizare mult mai distractivă a tehnologiei AR care lucrează cu o replică extrem de detaliată a lunii, care este și operă de artă și unealtă în procesul de învățare.

Folosind date topografice extrem de precise și detaliate, capturate și prelucrate de echipa NASA Lunar Orbiter, AstroReality a creat o replică a satelitului nostru natural de mărimea unei mingi de handball și care profită de pe urma celor mai bune imprimante 3D de pe piață pentru a recrea chiar și cel mai mic detaliu.

Replica este vopsită manual, dar pentru că suprafața este realizată cu ajutorul unei imprimante 3D, toate craterele lunii se pot simți pe degete atunci când o țineți în mână. Este compusă din polirășină densă și pare satisfăcător de grea când este ridicată. Este probabil suficient pentru a convinge astronomii și entuziaștii explorării spațiale să cheltuie suma de 219 dolari pentru a pune această replică pe birourile lor.

Replica este disponibilă și în versiuni mai mici, care costă 89 de dolari, respectiv 39. Dar AstroReality a creat o aplicație de realitate augmentată pentru iOS și Android care ne permite să explorăm regiuni de interes de pe lună, inclusiv numele a numeroase obiective, precum și locații ale fostelor misiuni umane.

Pentru a folosi aplicația de realitate augmentată Astro Reality cu replica lunii tot ce trebuie să faceți este să îndreptați smartphone-ul către luna recplica miniaturală și veți putea vedea apoi toate detaliile adăugate și descrierile pe ecranul smartphone-ului. Pe măsură ce vă veți mișca prin jur, toate etichetele și videoclipurile pop-up se vor mișca și ele în timp real. Urmărește mișcarea și reacționeaăz incredibil de fin și să nu uităm că este la urma urmei un foarte bun instrument educațional, precum și o implementare fantastică a AR.

https://gizmodo.com/this-beautifully-detailed-replica-is-the-best-way-to-le-1821976526

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =