O schiță desenată de John Lennon pentru coperta unui celebru album Beatles, scoasă la licitație

O schiță desenată de John Lennon pentru coperta “Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band”, un album revoluționar și conceptual al Beatles-ilor, considerat o emblemă de muzicii rock, va fi scoasă la licitație pe 20 mai la New York, informează AFP.

Schița în alb-negru înfățișează două grupuri de câte patru siluete — Beatlesii pe coperta finală — dintre care unul amplasat în jurul unei tobe, în centrul căreia este scris titlul albumului apărut în 1967. Trei rânduri de cercuri mici — reprezentând capetele unor personaje — sunt reprezentate în partea de sus a foii, iar numele grupului este notat jos.

Schița a fost descoperită în fosta casă a lui Lennon, din sud-estul Angliei, de către un fost proprietar.

Potrivit casei de licitații Julien’s Auctions, valoarea acesteia ar fi de 40.000 — 60.000 de dolari.

Paul McCartney a condus realizarea designului coperții acestui album alături de alți membri ai grupului, creând o operă artistică într-o epocă în care coperțile erau, în general, fotografii.

Pe celebra copertă finală, membrii Beatles sunt fotografiați în costume colorate, de fanfară, având pe fundal un colaj de figuri istorice și contemporane, precum Edgar Allan Poe, Marilyn Monroe sau chiar ei înșiși la începutul carierei.

Alte obiecte, printre care primul pian al lui Elvis Presley și o chitară folosită de legenda jazzului Django Reinhardt în timpul unei vizite în 1946 la New York, vor fi, de asemenea, scoase la licitație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 30 =