O specialistă în ginecologie, amendată pentru că “a făcut reclamă” la avorturi pe site-ul ei

O specialistă în ginecologie a fost amendată cu 6.000 de euro de o instanță germană vineri, după ce a fost găsit vinovată că “a făcut reclamă” la avorturi, oferind informații despre această procedură medicală pe site-ul ei, informează DPA.

Kristina Haenel, o doctoriță de 61 de ani din orașul Giessen, din vestul Germaniei, a publicat pe site-ul ei, în aprilie 2015, informații despre aspectele legale și medicale ale întreruperii de sarcină, în limbile germană, engleză și turcă.

De asemenea, ea a furnizat detalii despre suma necesară efectuării unui avort, informație care, potrivit instanței din Giessen, încalcă o lege ce interzice reclamele la avorturi realizate într-o manieră care este în avantajul economic al celui care oferă un astfel de serviciu medical.

Avocatul Kristinei Haenel a anunțat vineri că aceasta va contesta decizia instanței.

Într-o declarație acordată DPA înainte de proces, Kristina Haenel — care a efectuat întreruperi de sarcină timp de 30 de ani — a spus că nu a făcut altceva decât să respecte etica profesională de a acorda cât mai multe informații femeilor care doreau să urmeze această procedură.

Sute de femei s-au adunat vineri în fața tribunalului din Giessen, în semn de sprijin față de specialista în ginecologie, unele dintre ele purtând afișe pe care se putea citi mesajul “Femeile au dreptul la informație”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3