O specie nouă de molie a primit oficial numele noului președinte american, Donald Trump

imageResize-4
O specie nouă de molie a primit oficial numele noului președinte american, Donald Trump. Insecta se numește “Neopalda Donaldtrumpi”, informează Le Parisien.

După ce a descoperit o nouă specie de molii, un om de știință canadian a decis să-i dea numele noului președinte al Statelor Unite, care a fost învestit vineri. Motivul: asemănarea acestui fluture de noapte cu coafura omului de afaceri.

Vazrick Nazai s-a declarat frapat de asemănarea dintre solzii aurii de pe capul moliei și părul mogulului imobiliar. De asemenea, el spune că a ales numele acestui mic fluture de noapte de 9 milimetri din motive de mediu, pentru a atrage “mai mult atenția asupra protejării habitatelor sensibile din Statele Unite, care adăpostesc încă multe specii necunoscute”.

Această molie, prima specie botezată științific cu referire la Trump, trăiește în sudul Californiei, dar habitatul său se întinde până la Baja California, în Mexic. Anul trecut, un fluture găsit în regiunea Amazonia din Peru a fost poreclit neoficial “Trumpapillar” din cauza pufului galben-portocaliu care îl acoperă.

Conform revistei Live Science, există nouă specii care poartă numele fostului președinte american Barack Obama, mai multe decât în cazul oricărui alt președinte, între care un pește găsit într-un recif de corali din Hawaii și o tarantulă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 54