O ştire falsă pe Facebook a generat o anchetă DSVSA în staţiunea montană Moneasa din Arad

statiunea-moneasa-1-520x245

O postare pe Facebook despre un presupus dezastru ecologic în cea mai cunoscută staţiune din judeţul Arad a generat o anchetă DSVSA, după ce ştirea a fost preluată de mai multe publicaţii.

Un turist din Oradea, aflat în weekend în staţiunea montană Moneasa din judeţul Arad, a postat pe contul său de Facebook o filmare cu lacul din centrul staţiunii plin de frunze.

Imaginile au fost interpretate de internauţi ca descriind un dezastru ecologic.

“Dezastru pe lacul din Staţiunea Moneasa, care e acoperit cu zeci de mii de peşti morţi”, a fost mesajul unuia dintre internauţi, preluat de mai multe publicaţii.

Ştirea, care s-a propagat apoi la nivel naţional, a generat o anchetă a DSVSA, iar la faţa locului au fost trimişti de urgenţă medicii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad.

“La o oră după ce am fost sesizaţi am trimis acolo colegii, au făcut poze, nu s-a adeverit nimic, sunt nişte frunze, nu au fost peşti morţi, aşa că informaţia a fost greşită. Ne-a pus în alertă sigur că da, că într-o oră am fost acolo, am făcut poze, am luat declaraţii oamenilor care stau acolo, acolo nu au avut, nu au fost niciodată niciun peşte mort acolo”, a spus Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, medicul Viorel Agud.

Supranumita “Perla Muntilor Apuseni”, staţiunea Moneasa este situată în Munţii Codru Moma, la peste 100 kilometri de municipiul Arad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1