O susră confirmă faptul că WRC va trece pe electric

Există planuri ca automobilele electrice să fie introduse în structura World RX, încă din luna august a anului trecut, dar o sursă a dezvăluit acum că automobilele electrice vor lua locul celor convenționale, cu motor cu ardere internă, începând deja de anul viitor.

Mașinile electrice vor face parte din campionatul mondial. Ele vor reprezenta cu siguranță o categorie a acestuia, a declarat sursa pentru Autosport. Cinsprezece mașini sunt necesare pentru a da startul acestei categorii în 2020. Nouă producători diferiți au fost angajați până acum în discuții și negocieri, dar capacitatea de a cumpăra piese și de a construi o mașină a fost deschisă și pentru echipe private dacă doresc să facă acest pas.

Se pare că noile mașini electrice se vor baza pe o structură de carbon și elemente de siguranță care vor fi furnizate ca parte din acest kit de caroserie, care este de așteptat să includă și suspensii și sistemul de frânare.

FIA este de așteptat să emită în următoarele săptămâni invitații care să atragă doritori spre acest kit de caroserie, cu o invitație suplimentară care să promoveze bateriile. Se crede că motoarele nu vor proveni de la un singur furnizor, la fel ca și în cazul elementelor de caroserie care vor fi amplasate deasupra șasiului de carbon, ceea ce permite utilizarea diferitelor modele de automobile.

Aceste elemente de caroserie sunt de așteptat să fie semnificativ mai late decât mașinile existente, putând să ofere o aerodinamică posterioară mai bună. Întrebați despre viitorul supercar-urilor existente în World RX 2020, sursa Autosport a declarat că Electric Wolrd RX nu înseamnă că actualele Supercar-uri vor dispărea.

Source Confirms World Rallycross Championship Is “Absolutely” Going Electric

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 27