O tânără orădeancă va reprezenta România vineri la ONU

O tânără orădeancă va reprezenta vineri seară România la Organizația Națiunilor Unite (ONU), într-o sesiune specială transmisă live din sala Adunării Generale de la New York, începând cu ora 18 (ora României).

‘Este o onoare să mă număr printre cei 60 de finaliști din peste 6.000 de participanți la concursul internațional “Many Languages, One World”, organizat de ELS în parteneriat cu United Nations Academic Impact. Voi reprezenta România la New York, în cadrul grupului de spaniolă al Organizației Națiunilor Unite,’ a declarat Denisa.

Adriana Denisa Stejeran, 24 de ani, este singura tânără din România care a reușit să se califice printre finaliștii concursului internațional “Many Languages, One World”. Ea va fi prima care va vorbi din grupul spaniol.

Despre speech-ul studenților, rezumat la câte două minute în direct, nu se pot destăinui amănunte înainte de transmisiune, conform cutumei ONU. Dar site-ul els.edu precizează, într-un comunicat, că studenții vor prezenta planuri de acțiuni legate de Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă.

Contactat de AGERPRES, tatăl tinerei a spus că ‘Denisa va vorbi, cu siguranță, despre țara ei, România și orașul natal, Oradea’.

Absolventă a Facultății de litere — engleză-franceză a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cu master în comunicare multilingvă și multiculturală, Denisa este vorbitoare de engleză, franceză, portugheză și spaniolă.

La Concursul “Many Languages, One World” au participat, în acest an, peste 6.000 de tineri din 170 de țări și din peste 1.950 de universități. Ei au fost provocați să scrie un eseu despre lume într-una dintre cele șase limbi oficiale ale ONU: arabă, chineză, engleză, franceză, rusă și spaniolă.

Cei 60 de finaliști au primit ca premiu o excursie plătită integral, de două săptămâni, la Boston și New York, cu posibilitatea de a vorbi în sala de ședințe a Adunării Generale ONU.

În timpul excursiei, acești tineri din toată lumea vor avea ocazia să întâlnească mai mulți oficiali ai ONU, inclusiv pe actualul secretar general al ONU, portughezul António Guterres, care a preluat această funcție la 1 ianuarie 2017, pentru un mandat de cinci ani.

2017 este al patrulea an în care ELS Educational Services (o entitate privată care oferă cursuri de limba engleză în SUA) și United Nations Academic Impact (UNAI) sponsorizează acest concurs pentru tineri din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 10