O țară în care fiecare al treilea automobil este electric

Scandalul emisiilor a reaprins discuțiile privind tranziția către automobile electrice. În Europa Norvegia este lider în acest domeniu, în timp ce Olanda face un pas înapoi. La nivel global China impresionează pe toată lumea, dar și acolo cota de piață este relativ redusă.

Nici o țară din Europa nu s-a axat atât de mult pe automobile electrice precum Norvegia. Acest lucru reiese din date actuale de la Center of Automotive Managament (CAM), care au fost prelucrate pentru a realiza o comparație între prima jumătate a anului 2016 și prima jumătate a anului 2017. Fiecare al treilea automobil din Norvegia este electric. Astfel că, cota de piață a mașinilor electrice din totalul pieței de automobile a crescut în 2017 față de 2016 cu 6%, pentru un total de fix 35%.

M

Datele ne mai arată că în Olanda, altă țară europeană, cota automobilelor electrice este în scădere, de la 2,4% la 1,9%, în mod cu totul surprinzător. În Germania cota de piață în aceeași perioadă a crescut de la 0,6% la 1,3%, deci s-a dublat. În SUA cota a urcat pentru prima dată peste pragul de un procent.

Raportat la cifre absolute, China este la fel ca și până acum lider mondial în domeniul electromobilității. Aproape 200.000 de automobile electrice și hibride de tip plug-in au fost vândute în prima jumătate a anului 2017. Cota de piață a crescut astfel doar ușor până la 1,5%, deci chiar și în țara care este lider în domeniu mașinile rulează majoritar cu motoare cu ardere internă.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/china-vorn-deutschland-zieht-langsam-nach-globaler-vergleich-wo-das-elektroauto-den-groessten-zulauf-hat_id_7461937.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =