O tură în Skoda Vision E

La Salonul Auto de la Shanghai Skoda nu a reușit să convingă publicul cu Vision E. Înainte de IAA cehii au reînoit conceptul și chiar au invitat privitorii la un prim test.

Inginerii de la Volkswagen au prezentat la Salonul Auto din acest an de la Shanghai trie versiuni care ne arată viziunile lor pentru automobile electrice: la standul VW a debutat I.D. Crozz, la Audi E-Tron Sportback iar la Skoda conceptul de Vision E. Pentru IAA de la Frankfurt cehii au oferit o perspectivă asupra primului lor automobil electric, care ar trebui să sosească în 2019 pentru o sumă cuprinsă între 30 și 40 de mii de euro. Dar înainte ca studiul să își facă debutul în cadrul evenimentului de pe Main, un cerc restrâns de jurnaliști auto de pe Vltava au avut onoarea de a-i face un test.

Testul a implicat câteva ture în cerc în interiorul unei hale închise, pentru cei de la Skoda se tem că vehiculele electrice care sunt extrem de silențioase vor atrage incidente rutiere, sau alți participanți la trafic pot să producă pagube vehiculelor, care există deocamdată doar într-un număr extrem de limitat.

Transportul de la Shanghai la Praga a fost unul lipsit de incidente, dar designerul Marko Jevtic a avut de lucru, pentru că reacțiile din China au fost relativ dezamăgitoare. Acum Vision E a primit o înfățișare mai marcantă, iar grila radiatorului frontal a fost prelucrată. Clienții sunt obișnuiți deja de peste 100 de ani, ca automobilul să beneficieze de această fantă frontală care permite aerului să răcească motorul. În locul unei eliminări radicale, cehii vor prezenta la Frankfurt versiunea 1.0 a mașinii electrice.

Cu toate acestea, pentru Vision E nu este deloc necesar această grilă frontală. Propulsia crossover-ului lung de 4,67 metri este compusă din două motoare electrice cu o putere totală de 306 cai putere, care este distribuită la toate cele patru roți. Chiar dacă în cadrul primei runde de test nu au fost atinse decât viteze de maxim 20 km/h, Skoda promite o viteză maximă de 180 de km/h și autonomie de până la 500 km/h.

http://www.n-tv.de/auto/Eine-Runde-mit-dem-Skoda-Vision-E-article20011249.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 64