O vastă colecție de viniluri, fotografii și obiecte legate de formația The Beatles, scoasă la licitație

O importantă colecție de viniluri, fotografii și obiecte legate de legendara formație The Beatles, care îi aparține unui fan al trupei din Liverpool, este scoasă la licitație, sâmbătă, la Paris.

Colecția îi aparține lui Jacques Volcouve și conține aproape 15.000 de înregistrări The Beatles. Proprietarul a declarat pentru Reuters că a început această colecție în 1967 cu achiziția albumului “A Hard Day’s Night” și cu “misiunea imposibilă de a strânge toate lucrurile legate Beatles”.

Fanul în vârstă de 60 de ani s-a decis să-și vândă colecția de o viață pentru a-și finanța pensia.

Printre obiectele colecției se numără discul “Tony Sheridan and the Beatles 7: My Bonnie”, semnat de Paul McCartney și de George Harrison, care are un preț estimat între 6.000 și 10.000 de euro.

Un set de 11 fotografii de copertă alternative ale celebrului album “Sergeant Pepper Lonely Hearts Club”, premiat cu Grammy, se va vinde la un preț între 10.000 și 15.000 de euro, conform estimărilor.

Jacques Volcouve a scris cărți și era chemat să comenteze la radio subiecte legate de formația The Beatles. Scrisorile pe care le-a primit în 1976 de la George Harrison și de la Ringo Starr, în care membrii formației îi mulțumeau pentru articolele scrise despre ei, ar putea să se vândă cu câte 3.000 de euro fiecare.

Un set de figurine The Beatles ar putea să se vândă pentru 200 — 400 de euro, iar printre obiecte se numără și “o perucă autentică Beatle” și numeroase postere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 36