O versiune a robotului R2-D2 din Star Wars, vândută la o licitație cu 2,75 milioane de dolari

O versiune a celebrului robot R2-D2 din saga science-fiction ”Star Wars” a fost vândută miercuri, contra sumei de 2,75 milioane de dolari, la o licitație care a avut loc în statul american California, informează EFE.

Casa de licitații Profiles in History cu sediul în Calabasas, un oraș situat la aproximativ 50 de kilometri de Los Angeles, a anunțat prin intermediul contului său de Facebook vânzarea acestui robot din celebra serie de filme regizate de George Lucas.

Pe site-ul oficial, Profiles in History detaliază că această versiune de R2-D2 este alcătuit din mai multe componente ale acestui robot folosit în trilogia originală Star Wars — ‘A New Hope’, 1977; ‘The Empire Strikes Back’, 1980; ‘Return of the Jedi’, 1983 — dar și în ‘The Phantom Menace’ (1999) și ‘Attack of the Clones’ (2002).

Droidul este realizat din piese de aluminiu, oțel și fibră de sticlă și are 110 centimetri.

Până în acest moment nu se cunoaște identitatea cumpărătorului acestui R2-D2 pentru care casa de licitații estimase că va încasa între 1 și 2 milioane de dolari.

Potrivit Profiles in History, în cadrul aceleiași licitații a fost vândută, cu 390.000 de dolari, o sabie laser folosită de Mark Hamill (Luke Skywalker în ”Star Wars”) în ‘A New Hope’ și ‘The Empire Strikes Back’.

Printre alte obiecte licitate se numără și masca originală a lui Darth Vader din primul film al seriei ”Star Wars”, vândută contra sumei de 96.000 de dolari, dar și o colecție de 23 de nave din “Battlestar Galactica” și “Buck Rogers” pentru care casa de licitații a obținut 1,8 milioane de dolari, informează Associated Press.

De asemenea, o cască purtată de regretatul actor Bill Paxton în “Aliens” s-a vândut cu 51.000 de dolari.

Nu toate obiectele licitate la acest eveniment au avut legătură cu lumea SF. Spre exemplu, ringul de dans din “Saturday Night Fever” a fost vândut cu 1,2 milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 15