O versiune mai puternică și mai sportivă a BMW i3

BMW a prezentat o versiune mai sportivă a popularului său sedan compact (full electric) – i3. Noul i3 va fi mai ușor, mai orientat către performanță și va beneficia de un design îmbunătățit care urmărește să elimine structura plicticoasă a modelelor anterioare. BMW speră că stilul mai sportiv să pună probleme unor competitori precum Tesla.

Deisgnul vizionar al BMW i3 arată relevă atât capabilitățile sportive implementate de BMW, dar și eficiența unui automobil cu patru locuri și autenticitate clară, a menționat compania într-o declarație de presă.

BMW i3 este echipat cu un sistem de suspensii ajustate pentru performanțe sportive, trăsături mai agresive ale caroseriei exterioare, atât în față cât și în spate. Puterea a crescut de la 170 de cai putere și 250 Nm la 184 cai putere și 270 Nm, performanță scoasă din motorul său complet electric amplasat posterior.

Deși unii văd brandul BMW ca un competitor pentru Model 3 de la Tesla destinat consumatorului mediu, cele două vehicule sunt în contrast unul față de celălalt. i3 este listat la 44.450 de dolari, în timp ce Model 3 începe de la 10.000 de dolari mai puțin. i3 oferă o autonomie de aproximativ 100 de mile dintr-un pachet de baterii de 33 kWh, dar este capabil să atingă chiar și 200 de mile cu o opțiune de extindere, care însă utilizează un mic motor pe benzină. Între timp, Model 3 de la Tesla în versiune Long Range are o capacitate a bateriei de 80 kWh și este capabil de o autonomie de 310 mile cu o singură încărcare.

Pe măsură ce Tesla continuă să cucerească cotă de piață într-un ritm accelerat în defavoarea unor branduri de renume precum Volkswagen, BMW sau Daimler, producătorii auto germani vor continua să încerce să îmbunătățească proiectele in-house și să concureze de la egal-la-egal cu producătorul din Palo Alto.

Tesla a intrat în faza de “production hell”, o frază rostită de CEO-ul Elon Musk referitor la Model 3 și planurile de a produce jumătate de milion de Model 3 în 2018. Volkswagen și Volvo au făcut angajamente majore în direcția electrificării, iar BMW chiar urmărește să introducă un sedan pe baza seriei 3. Pe măsură ce producția de Tesla Model 3 continuă, producătorii auto germani par să se poziționeze pentru a concura cu Tesla în piața de vehicule electrice odată ce producția de Model 3 ajunge la capacitate maximă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 63