O “vestă inteligentă” i-ar putea transforma pe câinii maidanezi în paznici ai comunității

O agenție de publicitate a creat o “vestă inteligentă” care i-ar putea transforma pe câinii maidanezi în gardieni ai străzilor și ai aleilor din Bangkok, relatează vineri Reuters.
Înzestrată cu o cameră video camuflată, vesta are senzori care transmit imagini live atunci când câinii încep să latre, arătând ceea ce văd patrupedele prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil și computer.

În prezent există mulți câini maidanezi pe străzile din majoritatea orașelor thailandeze, iar agenția speră că vestele special concepute vor ajuta atât comunitatea, cât și pe câini.

“Îi va face pe oameni să simtă că maidanezii pot deveni paznici de noapte pentru comunitate”, a declarat Pakornkrit Khantaprap, de 28 de ani, care a făcut parte din echipa de creație care a dezvoltat ideea la agenția de publicitate Cheil, o subsidiară a Samsung Electronics din Coreea de Sud.

Martin Turner, director administrativ al Fundației Soi Dog cu sediul la Phuket, care a fost înființată cu peste un deceniu în urmă pentru a salva câinii și pisicile fără stăpân din Thailanda, a salutat noua inițiativă.

Martin Turner afirmă că există multe cazuri de cruzime împotriva animalelor în Thailanda, în pofida adoptării primei Legi privind bunăstarea animalelor din această țară, în ultima parte a anului 2014. Legea prevede amenzi de până la 40.000 de bahti (1.205 de dolari) și pedepse maxime de doi ani de închisoare pentru acte de cruzime împotriva animalelor.

Proiectul a început în luna martie a acestui an și a avut nevoie de cinci luni de zile pentru a se materializa. Agenția susține totuși că sunt necesare multe alte teste înainte ca vesta să fie pusă la încercare în comunități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4